“Op 1 juni 2024 zal ik de mace overdragen. Ik heb de mace 12,5 jaar met veel plezier gedragen. Nu is het tijd om 'het stokje' over te dragen. Dat is goed voor de vereniging en voor mezelf.
Er zijn echt talloze mooie momenten geweest. Het mooiste vond ik de eindpresentatie na de streetparade in Den Bosch. Het korps op een manier opstellen, zodat we een mooie carré-opstelling konden maken. Dit bedacht ik daar niet alleen, maar met een aantal mensen en uiteindelijk het gehele korps. Iedereen was in om eens een keer iets anders te doen dan normaal. Daar was ook iets geboren, waar ik als maître ook jaren daarna volop van genoot: gewoon even lekker wat anders doen met de club. Vanaf dat moment besefte ik ook steeds meer dat ik door de gehele vereniging werd gedragen. Dat gevoel gun ik mijn opvolger(s) ook. Je doet het namelijk samen.
Ik ga gewoon door bij St. Sebastianus. Voordat ik tambour-maître werd speelde ik slagwerk, maar ik was toe aan iets anders. De schuiftrombone heb ik gepakt, omdat ik dat een mooi instrument vind. Daarnaast speelde mijn opa ook bij het St. Sebastianus op de trombone. Het doorgeven van een traditie van generatie op generatie is iets wat je veel ziet. Ook binnen onze vereniging. Wij zijn met het gezin en andere familieleden actief binnen deze vereniging op allerlei fronten.
Ik zie jullie graag op 1 juni 2024 voor de overdracht.”