St. Sebastianus zoekt nieuwe tambour-maître.
De eerste kandidaat stelt zich aan u voor:
Hoi! Ik ben Yorick van Moerkerk, 18 jaar oud en al 10 jaar lid van St. Sebastianus Gendt. Ik speel dan ook al 10 jaar de snaredrum, waarvan nu 3 jaar bij de senioren.
Mij lijkt het leuk om tambour-maître te worden, omdat ik al een tijdje bij de jeugd voor het korps heb gelopen en dat toen echt als een top-tijd heb ervaren. Je hebt als tambour-maître de leiding over het korps tijdens een optreden en de vrijheid om te beslissen waar je wat kan doen. Daarbij is het korps vertegenwoordigen tijdens een optreden wel iets gaafs om te doen.
Om dit doel te behalen heb ik, net zoals een aantal anderen, begin dit jaar de opleiding tot tambour-maître mogen volgen. Ik vond dit zelf super leuk en heb een hoop dingen mogen leren, waaronder wat het tambour-maître zijn allemaal inhoudt. Er zit veel meer achter dan dat je zou denken, het is niet alleen maar een bocht aangegeven en de tel aangeven.
Als ik tambour-maître zou mogen worden, dan zou het mij super gaaf lijken om nog meer optredens te mogen doen en nog meer mensen te vermaken met ons korps, met als het hoogtepunt toch de optredens waarbij een boel mensen langs de kant staan.