Schuttergilde St. Sebastianus heeft op zondag 25 augustus, uit handen van de Burgemeester van de gemeente Lingewaard, mevrouw Nelly Kalfs, de Koninklijke Erepenning uitgereikt gekregen.
De Koninklijke Erepenning is een bijzonder ereteken wat Konink Willem Alexander kan toekennen aan een vereniging. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor
bijzondere verdiensten een vereniging. Schuttersgilde St. Sebastianus viert dit jaar haar 525-jarige bestaan. Deze Koninklijke Erepenning als blijk van waardering voor alles wat de vereniging doet, maakt dit jubileumjaar extra bijzonder.
 
Burgemeester Kalfs benadrukte het bijzondere karakter van de vereniging. Schuttersgilde St. Sebastianus is het enige schuttersgilde binnen Europa met een zelfstandig jeugdkorps.
Ook op muzikaal gebied is St. Sebastianus bijzonder te noemen. De verenging wordt regelmatig uitgenodigd om buiten in binnen- en buitenland op te treden.
Het Schuttersgilde wordt gewaardeerd voor haar maatschappelijke betrokkenheid en actieve bijdrage aan de leefbaarheid van Gendt en omgeving.