Bent u benieuwd naar het verhaal van Nijmegen en omgeving tijdens de Tweede Wereldoorlog? Wilt u ervaren hoe het was om te leven in een regio die zwaar werd getroffen door de oorlog, en uiteindelijk bevrijd? Dan mag u het concert van Schuttersgilde St. Sebastianus ter ere van 80 jaar vrijheid niet missen, 

Het concert wordt medemogelijk gemaakt door Gemeente Lingewaard en Provincie Gelderland en biedt een diepgaande en onvergetelijke kijk op de gebeurtenissen die zich hier 80 jaar geleden afspeelden. Dankzij de samenwerking met Historische kring Gente, Nijmegen in beeld, Airborne Museum Arnhem, Vrijheidsmuseum Groesbeek en Oorlogsmuseum Niemandsland oorlogsveteranen en overlevenden, worden de verhalen en beelden die tijdens het concert worden getoond, zo waarheidsgetrouw mogelijk gepresenteerd. Deze authentieke bronnen zorgen ervoor dat u een unieke beleving zult ervaren van de bevrijding.

Dit concert is een drieluik waarbij ieder concert een ander aspect van de bevrijding en onze vrijheid in beeld brengt. Op 18 januari 2025 trapt St. Sebastianus af in Gendt met een middagvoorstelling om 15:00 uur en een avondvoorstelling om 20:00 uur, gevolgd door het concert op 14 februari  om 20:30 uur in concertgebouw de Vereeniging Nijmegen en tenslotte het laatste concert in Arnhem op 12 april 2025 om 13:00 uur in het iconische Musis Sacrum.

Het Sebastianus Festival is meer dan alleen een muzikaal evenement. Het is een kans om het verleden op een intense en persoonlijke manier te ervaren. Door de combinatie van muziek, historische beelden en persoonlijke verhalen biedt dit concert een nieuwe kijk op de bevrijding van Nijmegen en het Rijnland. Laat u meevoeren naar een tijd waarin vrijheid niet vanzelfsprekend was en ontdek wat deze bevrijding voor de mensen in deze regio betekende.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij The Read Shop in Gendt en online in de webshop