Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

2020 ShowMarching wit

2020 Jong Sebastianus wit

2020 Schuttersgilde wit

2020 Academy Kidz wit

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in 1499 en uitgegroeid tot ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met vendeliers, kruisboog-, geweerschutters en exectitiepeloton vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy

 

St. Sebastianus heeft ruim 140 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!
 
2020 Sebastianus Gendt Youtube
 

 

Flagge Deutschlands Flag of the United Kingdom nederlandse vlag

De Gendtse Kermis en Schuttersfeesten 2022 (#DGSF22)

Koop hier online entreekaarten voor de tent

2019 Schutterstent gendtse kermis en Schuttersfeesten Gendt

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Koop online entreekaarten voor De Gendtse Kermis en Schuttersfeesten (#DGSF22)

2022 schutterskaarten sebastianus gendt kermis en schuttersfeesten

Nieuw dit jaar; online entreekaarten bestellen!

Koop hier alvast online een Passe-partout ticket, de zgn. "Schutterskaart ' en je bent verzekerd van alle dagen toegang tot het mooiste feest van jaar; De Gendtse Schuttersfeesten (#DGSF22) in de schutterstent. Voor slechts €35,- met 2 personen (dat is maar €17,50 pp! veel goedkoper dan losse entree). 

Naast toegang tot de tent mag je dan ook prijsschieten op zaterdag achter de dijk en ontvang je op maandag ook nog eens een paar consumpties bij het inhalen van de Koningin, voorafgaand aan het takkenzwaaien. Wat een feest!

 

Slagwerkgroep St. Sebastianus zoekt instructeur

2022 Slagwerk Sebastianus Gendt Basel Tattoo Parade Zwitserland

Sluiting aanmeldingstermijn: 1 september 2022
Vereniging: Schuttersgilde St. Sebastianus Gendt (Gelderland)
Speelniveau: 1 e divisie
Repetitie op: dinsdagavond
 
Algemene gegevens
De slagwerkgroep is onderdeel van de Show- en Marchingband van Schuttersgilde St. Sebastianus Gendt en bestaat momenteel uit 15 leden in de leeftijd van 16 t/m 65 jaar. De slagwerkgroep repeteert op dinsdagavond.
 
Doelstelling
Het hoofddoel is met muziek plezier maken, mooie optredens verzorgen en daarmee natuurlijk het publiek vermaken. Daarnaast wil de slagwerkgroep streven naar een passend muzikaal niveau, waarbij rekening wordt gehouden met de individuele kwaliteiten. Bovendien moeten de tradities van het gilde gewaarborgd blijven.
 
Profielschets
• in het bezit van een instructeursdiploma, conservatoriumopleiding slagwerk of daarvoor bijna afgestudeerd; 
• ervaring met marchingbands en kennis van de verschillende slagtechnieken;
• didactische en empathische capaciteiten;
• leden van ieder niveau en iedere leeftijd stimuleren/inspireren;
• slagwerkpartijen kunnen arrangeren op het niveau van de groep en zorgen voor individuele uitdagingen;
• goede leiderschapskwaliteiten;
• ondersteunt/adviseert de dirigent van de show- en marchingband;
• goed kunnen functioneren in teamverband;
• in overleg invulling geven aan planning van repetities en optredens.
 
Wat bieden wij?
Een enthousiaste groep, altijd op zoek naar vernieuwingen, die graag samen met een nieuwe instructeur wil werken aan een stabiele muzikale toekomst.
 
Procedure
Proefrepetities maken deel uit van de selectieprocedure. Deze zullen, in overleg met de kandidaten, plaatsvinden aan het begin van het nieuwe seizoen (september/oktober). 
Uiterste inzenddatum voor sollicitaties is 1 september 2022.
 
Ben jij die enthousiaste instructeur die met ons aan de slag wil?
Laat het ons weten, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Succesvol weekend in Basel

2022 Sebastianus Gendt Basel Tattoo Parade

St. Sebastianus Gendt heeft haar Europese tour succesvol voortgezet in Zwitserland, door tijdens de Basel Tattoo Parade van 2022 mee te mogen marcheren. Tijdens de parade, gelinkt aan één van de grootste militaire taptoes van Europa, trok St. Sebastianus veel bekijks.

Tijdens de drukbezochte parade met meer dan 120.000 toeschouwers, brachten de muzikanten herkenbare popnummers ter gehore, maar ook krachtige marsen. Het publiek genoot zichtbaar.

Exercitiepeloton
De taptoe en bijbehorende parade staat in het teken van het militaristische karakter wat alle deelnemende korpsen hebben. Vandaar dat ook de nieuwste aanwinst van St. Sebastianus volop in het zonnetje stond: het exercitiepeloton. Het geweer wordt bij alle leden van het peloton op strakke wijze bewogen, waarmee er een strakke exercitie vertoond wordt.
Dit peloton is een mooie aansluiting op het gilde, die tijdens dit weekend verder uit onder meer de marketentsters, vendeliers en het koningspaar, Harrie en Renate van Moerkerk bestond.

Europese tour van St. Sebastianus
De route van Europese tour van St. Sebastianus startte in 2019 in Londen en is ter ere van het 525-jarig bestaan van de vereniging. Dit zal in 2024 in het dorp ook groots gevierd worden. In tussentijd zal er door Europa rond worden gereisd om alle facetten van de vereniging overal te laten zien.

 

Schützenfest Brühl (D)

2022 Sebastianus Gendt Schützenfest Brühl Duitsland 8828

Op de terugweg van het weekendje Basel, waren we te gast bij onze Duitse naamgenoot St. Sebastianus Schützenbruderschaft Brühl vor 1442 voor een Festzug door de stad tijdens het Schützenfest. Bij terugkomt in Gendt zorgde Jong Sebastianus Gendt voor een mooie afsluiter van een geweldig weekend.

Zie hier het fotoalbum

 

Video compilatie Basel Zwitserland

Een compilatie van St. Sebastianus Gendt tijdens de Basel Military Tattoo Parade 2022 in Basel, Zwitserland. Daar werd opgetreden naast onder meer Top Secret en US Air Force Honor Guard Drill Team. Op de zondag werd er opgetreden op de kermis en Schuttersfeesten van Brühl te bij St. Sebastianus Schützenbruderschaft
Brühl vor 1442 e.V.. Uiteraard was er ook heel veel lol, waaronder met Danny Panadero's hit "Danny's Autopaleis".

 

 

Fotoalbum Basel Tattoo Parade Zwitserland

2022 Sebastianus Gendt Basel Tattoo Parade Switserland

Kilk hier om het album te openen

 

We komen weer langs de deuren met Schutterskaarten

2022 Sebastianus Gendt schutterskaarten aan de deur

Binnenkort gaan de leden van St. Sebastianus weer langs de deuren met de Schutterskaarten. Deze fungeert als passe-partout voor de Schutterstent tijdens de Gendtse kermis en Schuttersfeesten. Je kunt dan met 2 personen alle dagen (6x) naar binnen voor maar €35,- Ook kun je er mee prijs en/of Koningschieten achter dijk. Ben je op vakantie of heb je geen contant geld in huis? Bestel de schutterskaart dan online via: www.sebastianus.nl/index.php/schutterskaarten