Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Sebastianus Kidz

Spelend Leerzaam

Agenda

Luchtgeweer Koningschieten 2018

2018 luchtgeweer koningschieten

Raoul Valentijn voor het derde jaar op een rij Koning!
Jorg Visch behaald de 2e positie
en Gerrie Janssen de 3e positie.

Gendts feest maken we samen

2018 Gendtse kermis tent 2017

Schuttersgilde St. Sebastianus, Grandcafé Nr. 19 en De Klok Horeca Gendt zetten hun samenwerking alsnog voort, voor wat betreft het grootste dorpsfeest van de regio. Voor Gendt moet het gewoon één groot feest blijven, vinden alle partijen.
 
Na een paar roerige dagen in Gendt keert de rust weer terug. Het bericht over de breuk in de traditionele opzet van de Gendtse kermis heeft tot veel verontwaardiging en ophef in de Gendste gemeenschap geleid. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Schuttersgilde St. Sebastianus en de Gendste horeca weer rond de tafel zijn gaan zitten.
Alle partijen hebben zich bereid verklaard om mee te denken aan een gezonde opzet van deze samenwerking en na een verhelderend overleg hebben partijen zich gevonden in een meerjarige samenwerkingsovereenkomst.
 
Hiermee is er voor een langere periode de samenwerking gewaarborgd. Onderdeel van de gemaakte afspraken is tevens om gezamenlijk te kijken naar de huidige opzet van de kermis en ook naar gewenste toekomstige veranderingen. Het feest dient ook over 10 jaar een blijvend dorpsfeest te zijn voor jong en oud.
Alle partijen betreuren de ophef en onrust die binnen het Gendtse is ontstaan, maar gezamenlijk wordt er nu weer gewerkt aan dit prachtige Gendtse evenement. Een positief punt van de afgelopen dagen is dat weer eens duidelijk is geworden dat de Gendtse Kermis / Schuttersfeesten leven in Gendt en dat Gendtenaren trots zijn op dit feest met al zijn tradities.
De Gendtse Kermis is op 25, 26, 27 en 28 augustus 2018. Schuttersgilde St. Sebastianus, Grandcafé Nr. 19 en De Klok Horeca vinden het fijn dan iedereen weer te treffen bij de activiteiten in het dorp en in de feesttent.

Partijen kunnen dan ook niet wachten op de vele koningskandidaten en zien iedereen graag om 20.30 uur in de feesttent.

Meer artikelen...

  1. Geslaagden KNMO diploma