Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

Flagge Deutschlands Flag of the United Kingdom nederlandse vlag

De Gendtse Kermis en Schuttersfeesten 2022 (#DGSF22)

Koop hier online entreekaarten voor de tent

2019 Schutterstent gendtse kermis en Schuttersfeesten Gendt

Agenda

Koop online entreekaarten voor De Gendtse Kermis en Schuttersfeesten (#DGSF22)

2022 schutterskaarten sebastianus gendt kermis en schuttersfeesten

Nieuw dit jaar; online entreekaarten bestellen!

Koop hier alvast online een Passe-partout ticket, de zgn. "Schutterskaart ' en je bent verzekerd van alle dagen toegang tot het mooiste feest van jaar; De Gendtse Schuttersfeesten (#DGSF22) in de schutterstent. Voor slechts €35,- met 2 personen (dat is maar €17,50 pp! veel goedkoper dan losse entree). 

Naast toegang tot de tent mag je dan ook prijsschieten op zaterdag achter de dijk en ontvang je op maandag ook nog eens een paar consumpties bij het inhalen van de Koningin, voorafgaand aan het takkenzwaaien. Wat een feest!

 

Slagwerkgroep St. Sebastianus zoekt instructeur

2022 Slagwerk Sebastianus Gendt Basel Tattoo Parade Zwitserland

Sluiting aanmeldingstermijn: 1 september 2022
Vereniging: Schuttersgilde St. Sebastianus Gendt (Gelderland)
Speelniveau: 1 e divisie
Repetitie op: dinsdagavond
 
Algemene gegevens
De slagwerkgroep is onderdeel van de Show- en Marchingband van Schuttersgilde St. Sebastianus Gendt en bestaat momenteel uit 15 leden in de leeftijd van 16 t/m 65 jaar. De slagwerkgroep repeteert op dinsdagavond.
 
Doelstelling
Het hoofddoel is met muziek plezier maken, mooie optredens verzorgen en daarmee natuurlijk het publiek vermaken. Daarnaast wil de slagwerkgroep streven naar een passend muzikaal niveau, waarbij rekening wordt gehouden met de individuele kwaliteiten. Bovendien moeten de tradities van het gilde gewaarborgd blijven.
 
Profielschets
• in het bezit van een instructeursdiploma, conservatoriumopleiding slagwerk of daarvoor bijna afgestudeerd; 
• ervaring met marchingbands en kennis van de verschillende slagtechnieken;
• didactische en empathische capaciteiten;
• leden van ieder niveau en iedere leeftijd stimuleren/inspireren;
• slagwerkpartijen kunnen arrangeren op het niveau van de groep en zorgen voor individuele uitdagingen;
• goede leiderschapskwaliteiten;
• ondersteunt/adviseert de dirigent van de show- en marchingband;
• goed kunnen functioneren in teamverband;
• in overleg invulling geven aan planning van repetities en optredens.
 
Wat bieden wij?
Een enthousiaste groep, altijd op zoek naar vernieuwingen, die graag samen met een nieuwe instructeur wil werken aan een stabiele muzikale toekomst.
 
Procedure
Proefrepetities maken deel uit van de selectieprocedure. Deze zullen, in overleg met de kandidaten, plaatsvinden aan het begin van het nieuwe seizoen (september/oktober). 
Uiterste inzenddatum voor sollicitaties is 1 september 2022.
 
Ben jij die enthousiaste instructeur die met ons aan de slag wil?
Laat het ons weten, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Succesvol weekend in Basel

2022 Sebastianus Gendt Basel Tattoo Parade

St. Sebastianus Gendt heeft haar Europese tour succesvol voortgezet in Zwitserland, door tijdens de Basel Tattoo Parade van 2022 mee te mogen marcheren. Tijdens de parade, gelinkt aan één van de grootste militaire taptoes van Europa, trok St. Sebastianus veel bekijks.

Tijdens de drukbezochte parade met meer dan 120.000 toeschouwers, brachten de muzikanten herkenbare popnummers ter gehore, maar ook krachtige marsen. Het publiek genoot zichtbaar.

Exercitiepeloton
De taptoe en bijbehorende parade staat in het teken van het militaristische karakter wat alle deelnemende korpsen hebben. Vandaar dat ook de nieuwste aanwinst van St. Sebastianus volop in het zonnetje stond: het exercitiepeloton. Het geweer wordt bij alle leden van het peloton op strakke wijze bewogen, waarmee er een strakke exercitie vertoond wordt.
Dit peloton is een mooie aansluiting op het gilde, die tijdens dit weekend verder uit onder meer de marketentsters, vendeliers en het koningspaar, Harrie en Renate van Moerkerk bestond.

Europese tour van St. Sebastianus
De route van Europese tour van St. Sebastianus startte in 2019 in Londen en is ter ere van het 525-jarig bestaan van de vereniging. Dit zal in 2024 in het dorp ook groots gevierd worden. In tussentijd zal er door Europa rond worden gereisd om alle facetten van de vereniging overal te laten zien.

 

Schützenfest Brühl (D)

2022 Sebastianus Gendt Schützenfest Brühl Duitsland 8828

Op de terugweg van het weekendje Basel, waren we te gast bij onze Duitse naamgenoot St. Sebastianus Schützenbruderschaft Brühl vor 1442 voor een Festzug door de stad tijdens het Schützenfest. Bij terugkomt in Gendt zorgde Jong Sebastianus Gendt voor een mooie afsluiter van een geweldig weekend.

Zie hier het fotoalbum

 

Video compilatie Basel Zwitserland

Een compilatie van St. Sebastianus Gendt tijdens de Basel Military Tattoo Parade 2022 in Basel, Zwitserland. Daar werd opgetreden naast onder meer Top Secret en US Air Force Honor Guard Drill Team. Op de zondag werd er opgetreden op de kermis en Schuttersfeesten van Brühl te bij St. Sebastianus Schützenbruderschaft
Brühl vor 1442 e.V.. Uiteraard was er ook heel veel lol, waaronder met Danny Panadero's hit "Danny's Autopaleis".

 

 

Fotoalbum Basel Tattoo Parade Zwitserland

2022 Sebastianus Gendt Basel Tattoo Parade Switserland

Kilk hier om het album te openen

 

We komen weer langs de deuren met Schutterskaarten

2022 Sebastianus Gendt schutterskaarten aan de deur

Binnenkort gaan de leden van St. Sebastianus weer langs de deuren met de Schutterskaarten. Deze fungeert als passe-partout voor de Schutterstent tijdens de Gendtse kermis en Schuttersfeesten. Je kunt dan met 2 personen alle dagen (6x) naar binnen voor maar €35,- Ook kun je er mee prijs en/of Koningschieten achter dijk. Ben je op vakantie of heb je geen contant geld in huis? Bestel de schutterskaart dan online via: www.sebastianus.nl/index.php/schutterskaarten

 

Fotoalbum Basel Tattoo Zwitserland

2022 Sebastianus Gendt Basel Tattoo Switserland

Klik hier om het album te openen

 

Laatste repetitie voor de zomerstop

2022 Sebastianus Gendt laatste repetitie bij camping waalstrand concordia 8371

Voor de laatste repetitie voor de zomervakantie waren we dit jaar te gast bij Camping Waalstrand. We hebben de campinggasten en een aantal toestroomde Gendtenaren getrakteerd op een parade over de camping, mooie muziek tijdens het concert, een vendelhulde, wapenexercitie, en zelfs een dansje van de Academy Kids. Dit alles met een prachtig achtergrond decor van het campingleven en voorbij varende boten op de Waal bij Veerhuis Concordia

Zie fotoalbum

 

Sebastianus Jeugduitje

2022 Jong Sebastianus Jeugduitje

Het Sebastianus jeugduitje was dit jaar lekker dichtbij, nl. in Flieren!
Ruimte genoeg om te ravotten, rennen, voetballen en heel veel leuke spelletjes. Ook in ons clubgebouw, Providentia Gendt, was er genoeg te doen.
En natuurlijk hoort struinen door de Gendtse polder er zeker weten bij. Vooral als je een echte boswachter binnen je eigen gelederen hebt!

Zie ook het fotoalbum