Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

2020 ShowMarching wit

2020 Jong Sebastianus wit

2020 Schuttersgilde wit

2020 Academy Kidz wit

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in 1499 en uitgegroeid tot ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met vendeliers, kruisboog-, geweerschutters en exectitiepeloton vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy

 

St. Sebastianus heeft ruim 140 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!
 
2020 Sebastianus Gendt Youtube
 

 

Flagge Deutschlands Flag of the United Kingdom nederlandse vlag

De Gendtse Kermis en Schuttersfeesten 2022 (#DGSF22)

Koop hier online entreekaarten voor de tent

2019 Schutterstent gendtse kermis en Schuttersfeesten Gendt

Agenda

St Sebastianus zet Europese tournee voort

basel tattoo 2017 1600x1067

In het pré-coronatijdperk was één van de laatste optredens van Schuttersgilde St. Sebastianus het optreden tijdens de Lord Mayors’-show in Londen.
Nu alles weer open is zet Sebastianus zijn Europese tournee voort in Basel (Zwitserland), Brühl (Duitsland) en Deinze (België).

In het weekend van 15 juli reist Sebastianus af naar Zwitserland om daar deel te nemen aan de parade voorafgaand aan de op een-na-grootste militaire taptoe ter wereld. Nederland wordt daar voor zo’n 100.000 bewonderaars trots vertegenwoordigd door ons schuttersgilde met de show- en marchingband, het exercitiepeloton, het gilde met koningspaar en adjudanten en de vendeliers, die natuurlijk het Gelders immaterieel erfgoed vertegenwoordigen.

Op 17 juli gaat de tournee via Duitsland weer terug naar ons mooie Gendt. In Duitsland wordt nog een mooi optreden gegeven in de Festzug van het Schützenfest van Schützenbruderschaft St. Sebastianus te Brühl in Duitsland.

Vlak voor ons eigen mooie schuttersfeest reist St. Sebastianus op 19 augustus af naar Deinze in België om daar onder andere de officiële opening van het Europese schutterstreffen te verzorgen; ook mag Sebastianus de nieuwe Europese koning begeleiden. Op 21 augustus is een feestelijke Europese parade in Deinze waar zowel St. Sebastianus als Jong St. Sebastianus aan deel zullen nemen.

Na een tijd van stilte kan ons gilde weer vlammen als vanouds en Gendt weer vertegenwoordigen in binnen- en buitenland.
Blijf op de hoogte van onze tournee en andere activiteiten via onze Social Media en ons Youtube-kanaal.
In ieder geval tot gauw op De Gendtse Schuttersfeesten (#DGSF22) op 27, 28, 29 en 30 augustus!
Koop je Schutterskaart nu al online op: https://www.sebastianus.nl/index.php/schutterskaarten