Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

2020 ShowMarching wit

2020 Jong Sebastianus wit

2020 Schuttersgilde wit

2020 Academy Kidz wit

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in 1499 en uitgegroeid tot ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met vendeliers, kruisboog-, geweerschutters en exectitiepeloton vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy

 

St. Sebastianus heeft ruim 140 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!
 
2020 Sebastianus Gendt Youtube
 

 

Flagge Deutschlands Flag of the United Kingdom nederlandse vlag

De Gendtse Kermis en Schuttersfeesten 2022 (#DGSF22)

Koop hier online entreekaarten voor de tent

2019 Schutterstent gendtse kermis en Schuttersfeesten Gendt

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
11
12
13
14
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Lingewaard toernooi

2022 Sebastianus Gendt Lingewaard luchtgeweercompetitie

Dit jaar is er voor de luchtgeweer schutters uit de gemeente Lingewaard en nieuw toernooi van start gegaan; het Lingewaard toernooi. Dit is een laagdrempelig schiettoernooi welke is opgezet om alle lucht geweerschutters binnen de gemeente Lingewaard in staat te stellen aan wedstrijden deel te nemen.

Dit toernooi is een samenwerking, aangegaan door de vier schietverenigingen die de gemeente Lingewaard rijk is. Op de Korrel uit Bemmel, Strijdlust uit Huissen, GVA uit Doornenburg en St. Sebastianus uit Gendt hebben de handen ineen geslagen om hier een gezellige competitie van te maken.

De verenigingen zullen middels een uit en thuiswedstrijd elkaar treffen. Zo schiet iedere vereniging in haar eigen vertrouwde omgeving de wedstrijden maar zal het ook een antwoord moeten vinden wanneer het op vreemde bodem moet aantreden.

De wedstrijden zijn op basis van een afvalsysteem. Schutters met een gelijk gemiddelde strijden tegen elkaar en de beste zal doorgaan. Aan het eind van het toernooi zal er in een finalewedstrijd worden gestreden om het kampioenschap van het Lingewaard toernooi.

De beste 2 schutters van elke vereniging gaan deze strijd aan en gaan uitmaken wie er kampioen wordt. We hopen dat dit een succesvol en gezellig toernooi gaat worden en dat we de nieuwe opzet nog vele jaren kunnen voortzetten.