Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

2020 ShowMarching wit

2020 Jong Sebastianus wit

2020 Schuttersgilde wit

2020 Academy Kidz wit

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in 1499 en uitgegroeid tot ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met vendeliers, kruisboog-, geweerschutters en exectitiepeloton vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy

 

St. Sebastianus heeft ruim 140 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!
 
2020 Sebastianus Gendt Youtube
 

 

Flagge Deutschlands Flag of the United Kingdom nederlandse vlag

Agenda

Schietuitwisseling Doornenburg - Gendt

2021 Schietuitwisseling Doornenburg Sebastianus GendtDSC 5419

Woensdag 3 november was er een uitwisseling tussen de Schutters uit Gendt en de Schutters van Doornenburg. Voorheen gingen de schutters naar de schietclub S.V.K.O., maar helaas bestaan de club niet meer. Ze zijn overgegaan naar de De Schutterij Gijsbrecht van Aemstel. Daarom is het dit de eerste echte keer dat de schutterijen een schietuitwisseling hebben gehad.


Eerst ging de jeugd schieten. Hierbij vertegenwoordigden Ian, Olaf, Ralf en Joren de Sebastianus jeugd. Ze hebben allemaal goed hen best gedaan. Ze hadden allemaal goed geschoten en Ian was de sterkste van de Sebastianus jeugd. Samen waren ze goed voor een gemiddelde van 123 punten.


Daarna waren de senioren aan de beurt. I.p.v. 20 schoten die de jeugd hadden, was er voor de senioren 30 schoten. Er werd goed geschoten aan beide kanten en er zaten mooie resultaten tussen. Wat ervoor heeft gezorgd dat de Sebastianus schutters wonnen met een gemiddelde 281,14. De grootste uitblinker was Amy van de Horst, die een score zette van 304!!!