Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

2020 ShowMarching wit

2020 Jong Sebastianus wit

2020 Schuttersgilde wit

2020 Academy Kidz wit

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in 1499 en uitgegroeid tot ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met vendeliers, kruisboog-, geweerschutters en exectitiepeloton vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy

 

St. Sebastianus heeft ruim 140 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!
 
2020 Sebastianus Gendt Youtube
 

 

Flagge Deutschlands Flag of the United Kingdom nederlandse vlag

Agenda

Lingewaardse jeugd, check dat instrument!

2016 Jong Sebastianus Gendt met Rick Vermeulen van Team Dylan Haegens DSC 1329

Jong Sebastianus Gendt met Rick Vermeulen van Team Dylan Haegens

 

Bij Jong Sebastianus Gendt kan de Lingewaardse jeugd die een instrument wilt leren spelen weer kiezen uit een aantal instrumenten.

Het najaar is voor Sebastianus de periode dat de oudste jeugdleden die 16 jaar geworden zijn, overvliegen naar de het volwassen korps.

Daardoor is er weer ruimte vrij voor nieuwe jeugdleden tussen de 6 en 16 jaar om toe te treden bij het 30 leden tellende jeugdkorps Jong Sebastianus.

Ga samen met een muziekleraar ontdekken welk instrument jou past. We hebben plek bij het slagwerk, de trompetten, baritons en trombones. Kom gerust vrijblijvend eens kijken en luisteren op een repetitie avond, elke donderdag vanaf 18.30uur bij Providentia.  Heb je een leuk instrument gevonden? Dan kan de pret beginnen. Je krijgt een goede muziekopleiding waar je je leven lang plezier van hebt. En het aller leukste is dat je een grote groep muziekvrienden krijgt waar je samen mee op pad gaat naar festivals, parades, pretparken en vele andere leuke activiteiten.   

Een instrument niets voor jou? Met een vlag van de jeugdvendeliers kun je ontdekken hoe lenig je bent en op muziek te gekke moves maken. Kom dan kijken op maandagavond tussen 19:00 en 19:30 uur bij de sporthal tussen de basisscholen komen kijken. Probeer een paar slagen uit en kijk of het jouw ding is.

Aanmelden via Sjors Creatief/Sportief kan ook weer.

Of vraag vrijblijvend meer info en mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.