Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

2020 ShowMarching wit

2020 Jong Sebastianus wit

2020 Schuttersgilde wit

2020 Academy Kidz wit

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in 1499 en uitgegroeid tot ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met vendeliers, kruisboog-, geweerschutters en exectitiepeloton vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy

 

St. Sebastianus heeft ruim 140 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!
 
2020 Sebastianus Gendt Youtube
 

 

Flagge Deutschlands Flag of the United Kingdom nederlandse vlag

De Gendtse Kermis en Schuttersfeesten 2022 (#DGSF22)

Koop hier online entreekaarten voor de tent

2019 Schutterstent gendtse kermis en Schuttersfeesten Gendt

Agenda

Koninklijk Schuttersfeestnieuws

2018 jong sebastianus gendt jeugd koningschieten

Aanstaande kermiszondag zal er bij St. Sebastianus in besloten kring een nieuwe jeugdkoning of -koningin gekroond gaan worden. De opvolger van Christo Flintrop zal gekozen worden op de klassieke wijze: er zal worden geschoten op een vogel en welk jeugdlid het laatste stukje van de romp eraf schiet, wordt jeugdkoning(in). Bij de jeugdleden zelf gonst het al: wie zou er gaan schieten? We gaan het zondag zien in een spannende strijd!

De nieuwe titeldrager mag zichzelf het komende jaar presenteren als jeugdkoning(in) van St. Sebastianus Gendt in binnen- en buitenland. Samen met het huidige koningspaar van de show- and marchingband, Harrie en Renate van Moerkerk, gaat deze koning(in) zich van de beste kant presenteren en zich hopelijk schieten naar nog meer nieuwe prijzen.

Harrie op het Plein
Het koningspaar Harrie en Renate van Moerkerk, hoeven dit jaar hun koningstitel nog niet af te staan aan een opvolger. Dat betekent niet dat zij het kermisweekend niets hoeven te doen. Harrie zal als koning van Gendt zijn onderdanen toespreken tijdens het Pleinconcert op het Julianaplein. Naast zijn toespraak zal er vooral veel ruimte zijn voor muziek en gezelligheid. Binnen de geldende coronamaatregelen zal je tijdens en na een concert op het plein helemaal in de ouderwetse kermissferen verkeren. Dankzij een biertje van De Klok en de LIVE muziek van Sebastianus, samen met Seven Days Music, Hugo Peeters, Die Lustige Leute en special guest: Petje af, zal je ongetwijfeld met een lach op je gezicht weer huiswaarts keren. Tijdens het concert zullen alle facetten van De Gendtse Schuttersfeesten voorbijkomen, van achter de dijk tot het feest in de tent. Koop zaterdag aan de kassa dus nog snel je entreekaarten en krijg je eerste twee drankjes gratis!