Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

2020 ShowMarching wit

2020 Jong Sebastianus wit

2020 Schuttersgilde wit

2020 Academy Kidz wit

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in 1499 en uitgegroeid tot ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met vendeliers, kruisboog-, geweerschutters en exectitiepeloton vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy

 

St. Sebastianus heeft ruim 140 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!
 
2020 Sebastianus Gendt Youtube
 

 

Flagge Deutschlands Flag of the United Kingdom nederlandse vlag

De Gendtse Kermis en Schuttersfeesten 2022 (#DGSF22)

Koop hier online entreekaarten voor de tent

2019 Schutterstent gendtse kermis en Schuttersfeesten Gendt

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Jong St. Sebastianus presteert goed op NK Jeugdkorpsen Vlissingen

2016 NK jeugdkorpsen Vlissingen Jong St Sebastianus GendtJong St Sebastianus behaald met de Showwedstrijd 80.80 punten een dik verdiende 1e prijs en 7e plaats in ranking op het NK Jeugdkorpsen in Vlissingen! Gefeliciteerd! Ook felicitaties aan alle andere jeugdkorpsen, in het bijzonder Nederlands kampioen show: Junioren DVS Katwijk en Nederlands kampioen mars: Jong K&G Leiden

 

Afgelopen zaterdag 4 juni was het hét moment daar! Het jeugdkorps van Schuttersgilde Sint Sebastianus uit Gendt nam deel aan het Nederlands kampioenschap showwedstrijden te Vlissingen. 

Om 11.00 uur vertrok de dubbeldekker bus met het korps, instructeurs, begeleiding, bestuur en een grote schare supporters naar Zeeland. Was het bij vertrek nog warm en zonnig, in Vlissingen aangekomen was het bewolkt en fris. De spanning was bij het korps voelbaar. Zou de maandenlange voorbereiding en geleverde inspanning z’n vruchten afwerpen?

Nadat om 14.00 uur de wedstrijden begonnen waren, mocht om 15.15 uur het korps eindelijk aantreden. Na de opmars was er een mooie introductie door de presentator van het evenement en werd het korps voorgesteld aan het publiek op de volle tribunes. 

De show “Don’t stop the Music” is een mix van populaire, opzwepende muziek gecombineerd met ballads. Nadat de eerste klanken gespeeld werden, zaten de toeschouwers op het puntje van hun stoel. Ook de organisatie van dit kampioenschap plaatste razendsnel een tweet via Social Media om dit kenbaar te maken! Na ieder nummer klonk er een luid applaus over het sportpark.

Toen om half vier het laatste nummer uit de instrumenten gekomen was volgde een staande ovatie voor Jong Sint Sebastianus. Een perfect gelopen en gespeeld optreden was een feit! De spanning viel van de gezichten af gevolgd door een grote glimlach bij het korps en begeleiding. 

Nadat ook de laatste deelnemers hun optreden verzorgd hadden, volgde rond 17.00 uur de prijsuitreiking. Om een lang verhaal kort maken, Jong Sint Sebastianus behaalde met 80.8 punten een eerste prijs en werd in de eindrangschikking 7e van Nederland! Een unieke prestatie van het jonge korps dat onder de bezielende leiding staat van de instructeurs Sjaak vd. Sant, Jacqueline Leenders en Rick Basten. Daarnaast worden ze bijgestaan door een uitstekend team van begeleiders die de zorg rondom optredens perfect verzorgt. Ook voor hen is dit resultaat een bekroning op al het geleverde werk.

Na terugkomst in Gendt volgde een huldiging door de Show en Marching band van de vereniging ondersteund door de vendeliers. Aansluitend was er nog een klein feestje en bleef het lang onrustig in Gendt….

Het foto verslag is hier te vinden