Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

2020 ShowMarching wit

2020 Jong Sebastianus wit

2020 Schuttersgilde wit

2020 Academy Kidz wit

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in 1499 en uitgegroeid tot ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met vendeliers, kruisboog-, geweerschutters en exectitiepeloton vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy

 

St. Sebastianus heeft ruim 140 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!
 
2020 Sebastianus Gendt Youtube
 

 

Flagge Deutschlands Flag of the United Kingdom nederlandse vlag

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Sebastianus Gendt breidt uit met exercitie-peloton

2020 Exercitie peloton Sebastianus Gendt IMG 0338 LR

Zelfs in Coronatijd zit Sebastianus Gendt niet stil, en komt het met een gloednieuw onderdeel binnen het schuttersgilde: het exercitie-peloton. Het peloton is een groep die een show maakt, gemengd met exercitie.

Dit alles wordt gedaan met een geweer in de hand, en daar wordt dan ook gebruik van gemaakt tijdens het showlopen. Het peloton bestaat uit zo’n twaalf personen en wordt begeleid onder het slagwerk van de show- en marchingband. De groep staat onder leiding van Rick Basten en Ed van Kommer.

Op zondag 23 augustus tijdens de aangepaste programmering voor De Gendtse Schuttersfeesten 2020, werd het exercitie-peloton voor het eerst gepresenteerd. Bij verzorgingshuis Sint-Jozef werden de bewoners getrakteerd op een prachtig concert van Sebastianus. Helemaal aan het einde van het concert was het grote moment dan daar: het nieuwe onderdeel van Sebastianus werd voor het eerst getoond aan het publiek. De aanwezigen waren zeer enthousiast over hun eerste optreden: er werd al hard gejoeld en geklapt aan het eind van hun show! Het exercitie-peloton zal nog op veel plekken met Sebastianus te zien zijn.