Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

2020 ShowMarching wit

2020 Jong Sebastianus wit

2020 Schuttersgilde wit

2020 Academy Kidz wit

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in het jaar 1499 als ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met kruisboog-, geweerschutters en vendeliers de vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy. Hierin worden kinderen in de leeftijd van 5 tot 16 jaar op een hoog niveau opgeleid.

 

St. Sebastianus heeft ruim 160 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!
 
2020 Sebastianus Gendt Youtube
 

 

Flagge Deutschlands Flag of the United Kingdom nederlandse vlag

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

St. Sebastianus houdt repetitie bij Sint Jozef

2018 Sebastianus Gendt repetitie st jozef 5845

Aanstaande dinsdag 21 juli houdt St. Sebastianus haar laatste repetitieavond bij verzorgingshuis Sint Jozef in Gendt. Daarna is er een korte vakantie van 2 weken en bereidt St. Sebastianus zich voor op de Gendtse Schutterfeesten, maar dan net even anders dan normaal.

Het is nu al een aantal jaren op een rij zo dat St. Sebastianus haar laatste repetitie voor de zomerstop op een locatie in Gendt houdt. Twee jaar geleden was de eerste keer bij het verzorgingshuis Sint Jozef en vorig jaar vond de repetitie plaats bij het Woonhuis De Strang van Stichting Zorgwiel in Gendt. Bewoner Bertus had zelfgemaakte kaarten verkocht en de opbrengst van de kaarten gedoneerd aan het St. Sebastianus. Voor het schuttersgilde een reden om iets terug te doen.

Normaal gesproken was de zomerstop al eerder ingegaan en duurde deze ook langer, maar door de uitbraak van het coronavirus stond St. Sebastianus een tijd stil. Gelukkig kon Jong Sebastianus al snel weer beginnen op sportpark Walburgen en stapsgewijs volgde de rest van de vereniging. Om de gemiste repetities in te halen, besloot de vereniging om langer door te gaan in de zomer.

Dit jaar is de vereniging weer terug bij het verzorgingshuis Sint Jozef. De buitenlocatie is ruim genoeg om de gehele vereniging te kunnen huisvesten in deze coronatijd. De avond wordt verzorgd door zowel de jeugd, als de volwassen leden van de verening. Er zal worden gevendeld en gemusiceerd onder leiding van de nieuwe dirigent Rudy Böhmer.