Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

2020 ShowMarching wit

2020 Jong Sebastianus wit

2020 Schuttersgilde wit

2020 Academy Kidz wit

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in 1499 en uitgegroeid tot ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met vendeliers, kruisboog-, geweerschutters en exectitiepeloton vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy. Hierin worden kinderen in de leeftijd van 5 tot 16 jaar op een hoog niveau opgeleid.

 

St. Sebastianus heeft ruim 160 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!
 
2020 Sebastianus Gendt Youtube
 

 

Flagge Deutschlands Flag of the United Kingdom nederlandse vlag

Antwoorden #DGSF20 familiespel

Sebastianus Gendt familiespel thumb4

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Jeugd Bevrijdingstaptoe Gendt

Bevrijdingsfestival Banner

In het kader van 75 jaar vrijheid organiseert Sint Sebastianus de Jeugd Bevrijdingstaptoe op dinsdag 5 mei. Dit in samenwerking met Stichting Combinatie van Korpsen en de Oranjestichting Gendt.


Dat jeugd vandaag de dag in vrijheid mag leven wil Jong Sint Sebastianus vieren en daarom organiseren zij een jeugdtaptoe met alleen jeugdkorpsen. Het Gendts Bevrijdingsfestival ligt nog vers in het geheugen en het volgende evenement staat alweer voor een ieder klaar. De jeugd van Sint-Sebastianus vindt dat vrijheid gevierd moet worden en dit willen zij doen op Bevrijdingsdag met de Jeugd Bevrijdingstaptoe.


De Oranjestichting uit Gendt wil het bevrijdingsvuur van Wageningen naar Gendt halen. Jong Sint Sebastianus samen met de andere jeugdkorpsen zullen letterlijk zorgen voor een warm onthaal. Rond de klok van 13.00 uur zullen zij met een erehaag de loper van het bevrijdingsvuur in Gendt ontvangen, zodat het vuur uiteindelijk ontstoken kan worden bij Villa Ganita.


Na het verwelkomen van dit Bevrijdingsvuur zullen alle jeugdkorpsen een eigen route door Gendt maken om de Bevrijdingsboodschap te verspreiden en u uit te nodigen voor de Jeugd Bevrijdingstaptoe die vanaf 14.00 uur zal plaatsvinden op het Julianaplein in Gendt. Het middagprogramma van de Jeugd Bevrijdingstaptoe is veelzijdig dankzij de diversiteit aan jeugdkorpsen die benaderd zijn via de Stichting Combinatie van Korpsen. "Zorg dat u erbij bent! Er zijn kaarten beschikbaar voor de hoofdtribune voor maar 5 euro. Het belooft een mooie taptoe te worden, met een goede opening en een prachtige finale. We zien u dan graag op deze Bevrijdingsdag in Gendt."