Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

2020 ShowMarching wit

2020 Jong Sebastianus wit

2020 Schuttersgilde wit

2020 Academy Kidz wit

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in 1499 en uitgegroeid tot ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met vendeliers, kruisboog-, geweerschutters en exectitiepeloton vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy

 

St. Sebastianus heeft ruim 140 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!
 
2020 Sebastianus Gendt Youtube
 

 

Flagge Deutschlands Flag of the United Kingdom nederlandse vlag

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Lex Hendriks laatste gastartiest Gendts Bevrijdingsconcert

2020 Lex Hendriks Sebastianus Gendt Bevrijdings concert IMG E6158 LH1

Met Lex Hendriks als laatste naam is de line-up van gastartiesten voor het Gendts Bevrijdingsconcert compleet. Hendriks speelt als hoofdinstrumenten gitaar en basgitaar en gaat daarmee het klankenspectrum van het Gendts Bevrijdingsconcert nog verder verbreden.

Met een passie voor kunst en muziek maken is Lex Hendriks geen vreemde in het muziekvak – zeker niet in deze regio. Hij speelde in verschillende bands en begeleidde diverse koren. Hij speelt op dit moment bij het Betuws Orkest Senioren en bij zanggroep de Gentekwèkers, en voorheen maakte hij deel uit van diverse jazz-bigbands en het Over Betuwe College schoolorkest. Zijn muzikale interesses liggen bij zowel de pop- en jazzmuziek alsook de klassieke muziek.

Met Lex Hendriks in de line-up is deze compleet. Voorheen werden al The Voice Kids-winnares Laura van Kaam, pianist Bas Gradussen, zanger Hugo Peeters, doedelzakmuzikant Richard Teering en zanger Joël Reuser bekendgemaakt. Met medewerking van deze gastartiesten samen wordt door Sint Sebastianus, Historische Kring Gente, Oorlogsmuseum Niemandsland en Heilige Parochie Maria Magdalena het Gendts Bevrijdingsconcert georganiseerd op 18 januari. Er zullen twee concerten plaatsvinden in Providentia Gendt, een middag- en een avondconcert. Het concert is onderdeel van het Gendts Bevrijdingsfestival, een weekend vol activiteiten rondom het thema “75 jaar bevrijding”.
Het avondconcert is uitverkocht, maar er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor het middagconcert, dus wees er snel bij! Deze kaarten enkel nog verkrijgbaar bij The Read Shop Gendt.