Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

2020 ShowMarching wit

2020 Jong Sebastianus wit

2020 Schuttersgilde wit

2020 Academy Kidz wit

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in 1499 en uitgegroeid tot ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met vendeliers, kruisboog-, geweerschutters en exectitiepeloton vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy

 

St. Sebastianus heeft ruim 140 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!
 
2020 Sebastianus Gendt Youtube
 

 

Flagge Deutschlands Flag of the United Kingdom nederlandse vlag

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Gendts Bevrijdingsfestival: Gendt viert 75 jaar bevrijding

2020 Bevrijding

Na maanden van voorbereiden weet de organisatie het zeker; “Dit mag u niet missen”! 17, 18 en 19 januari viert Gendt 75 jaar bevrijding. Initiatiefnemer St. Sebastianus Gendt is trots en verheugd dit samen met Historisch Kring Gente, R.K. Parochie H. Maria Magdalena en Oorlogsmuseum Niemandsland te organiseren.


Het Gendts Bevrijdingsfestival start vrijdag 17 januari. Oorlogsmuseum Niemandsland, naast het voormalige gemeentehuis, ontvangt vrijdag de groepen 7 en 8 van een aantal Lingewaardse basisscholen voor een educatief programma. Vrijdagavond is om 20:00 uur in Providentia een lezing door Bauke Huisman over de Tweede Wereldoorlog in de Betuwe. Bauke geeft een overzicht van de militaire operaties tijdens de oorlog in de oostelijke Betuwe. Hij heeft zich daarin gespecialiseerd en door de lezing krijgt u een totaalplaatje van de operaties tussen september 1944 en mei 1945 van de geallieerde troepenbewegingen. De daarmee samenhangende gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld de slag om Elst, het bombardement op Gendt en de verwoesting ervan komen aan de orde. Ook besteedt hij aandacht aan het lot van de burgerbevolking. Toegang is gratis.

Zaterdag vindt in zaal Providentia het Bevrijdingsconcert plaats. Tijdens een middag- en avondconcert wordt het Gendtse verhaal over de oorlog geïllustreerd. Aan de hand van onderwerpen als de mobilisatie, de bezetting, D-Day, operatie Market Garden, de bevrijding en herdenking wordt u meegenomen hoe het in de oorlog was in Gendt en hoe dit door Gendtenaren beleefd werd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van interviews, filmbeelden, foto’s, verhalen en muziek gespeeld door St. Sebastianus.

Bij het middagconcert zijn ook hoogwaardigheidsbekleders aanwezig die hun roots in Gendt hebben. De Minister van Defensie, Mevrouw A. Bijleveld - Schouten en Gelders Gedeputeerde Mevrouw B. Schouten zijn aanwezig. Wim Schouten (de opa van de Minister en Gelders Gedeputeerde) was ten tijden van het uitbreken van de oorlog Schutterskoning van Schuttersgilde St. Sebastianus in Gendt. Laatst genoemde is de initiator van het Gendts Bevrijdingsfestival. De organisatie is in contact gekomen met de familie Schouten waarna hun aanwezigheid is toegezegd. De Minister zal tijdens het Bevrijdingsconcert op zaterdag middag een kranslegging doen voor alle oorlogsslachtoffers. Dat doet zij samen met haar zus en haar vader. Andere gasten tijdens de concerten zijn de evacuees uit Gendt, de tijdens de oorlog geboren Gendtenaren en de mensen die meewerkten aan de totstandkoming van het film- en beeldmateriaal. Ook is er een oproep aan veteranen en militairen om te komen.

Zondag om 10:30 uur is de officiële heropening van Oorlogsmuseum Niemandsland. De heropening van de vernieuwde tentoonstelling zal muzikaal worden verzorgd door Drumfanfare Michaël uit Nijmegen en St. Sebastianus. De presentatie van het museum is geheel vernieuwd en geprofessionaliseerd. Nieuwe presentatietechnieken en nieuwe educatieve programma’s zijn gemaakt voor de groepen 7 en 8 en het 1-2e leerjaar middelbaar beroeps onderwijs. Ook beschikt het museum over nieuw foto- en filmmateriaal uit de oorlog maar ook over militaire uniformen en militaire uitrusting ten tijden van de oorlog zoals wapens en communicatie apparatuur.