Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

2020 ShowMarching wit

2020 Jong Sebastianus wit

2020 Schuttersgilde wit

2020 Academy Kidz wit

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in het jaar 1499 als ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met kruisboog-, geweerschutters en vendeliers de vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy. Hierin worden kinderen in de leeftijd van 5 tot 16 jaar op een hoog niveau opgeleid.

 

St. Sebastianus heeft ruim 160 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!
 
2020 Sebastianus Gendt Youtube
 

 

Flagge Deutschlands Flag of the United Kingdom nederlandse vlag

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Oproep aan Gendtse veteranen en militairen Gendts bevrijdingsfestival

2019 48 Herdekingsconcert op Airborne Landgoed Schoonderlogt in Elst

Herdenkingsconcert Concert Airborne Landgoed Schoonderlogt. (foto: Anja van de Sant)

Eerder is er al bericht over het Gendts Bevrijdingsfestival. Zaterdag 18 januari geeft Sint-Sebastianus in de middag en avond een uniek concert in Providentia met verhalen, beelden en foto’s uit de oorlog.

Hiervoor werken zij onder andere samen met Historische Kring Gente, Oorlogsmuseum Niemandsland en R.K. Parochie H. Maria Magdalena. De organisatie doet een oproep aan alle veteranen en militairen uit Gendt. In verband met AVG is het voor de organisatie helaas niet mogelijk om alle militairen en veteranen persoonlijk te benaderen. In Gendt wonen militairen die nog actief zijn bij defensie, maar er zijn ook veteranen. Al deze (oud) militairen die ook uitgezonden zijn geweest weten als geen ander hoe het is om in oorlogsgebied te werken en leven. Juist zij mogen niet ontbreken met hun medailles, veteranenspeld en baret om daarmee te laten zien ons land vertegenwoordigd hebben in oorlogsgebied.

Zij worden dan ook opgeroepen vooral te komen. Veteranen, militairen en geïnteresseerden kunnen kaarten voor dit concert kopen (7,50 euro) in Gendt bij The Read Shop Viergever en Bloemsierkunst De Gent. Online te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. "Geef even aan of u kaarten wilt kopen voor het concert in de middag (15:00 uur) of avond (20:00 uur)."