Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

2020 ShowMarching wit

2020 Jong Sebastianus wit

2020 Schuttersgilde wit

2020 Academy Kidz wit

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in 1499 en uitgegroeid tot ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met vendeliers, kruisboog-, geweerschutters en exectitiepeloton vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy. Hierin worden kinderen in de leeftijd van 5 tot 16 jaar op een hoog niveau opgeleid.

 

St. Sebastianus heeft ruim 160 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!
 
2020 Sebastianus Gendt Youtube
 

 

Flagge Deutschlands Flag of the United Kingdom nederlandse vlag

Antwoorden #DGSF20 familiespel

Sebastianus Gendt familiespel thumb4

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Hugo Peeters zingt Gendtse noot tijdens Gendts Bevrijdingsconcert

2019 Hugo Peeters Gendts Bevrijdingsfestival

Hugo Peeters, hij maakte furore als solozanger en is inmiddels een bekende naam in zingend Nederland. Met optredens in binnen- en buitenland, is hij volgend jaar al 15 jaar bezig als zanger.
Hij schreef liedjes voor onder andere Johan Vlemmix en Imca Marina. Ook voor de uitreiking van de Gendtse vlag in 2008 schreef hij in Gendts Dialect het nummer “Hier ien ons mooie durpke Gendt”. Dit was zelfs een seizoen lang te horen bij de spelersopkomst van het eerste elftal van De Bataven.

Een man van Gendtse bodem hoort op het Gendts Bevrijdingsconcert, vindt Sint Sebastianus uit Gendt. Op 18 januari houdt Sint Sebastianus in samenwerking met de Historische Kring Gente, Oorlogsmuseum Niemandsland en Heilige Parochie Maria Magdalena het Gendts Bevrijdingsconcert.
Als Gendtenaar heeft hij ook, speciaal voor Gendt, een aantal liedjes of cabaret speciaal op maat voor het Gendts publiek.
Een concert dat in het teken staat van oorlog en vrijheid moet ook ingevuld worden door onze eigen Gendtse mensen. Hugo hoort daar bij.

Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar bij The Read Shop, Bloemsierkunst de Gent en verzorgingshuis Sint Jozef. Allemaal in Gendt. Of te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.