Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

2020 ShowMarching wit

2020 Jong Sebastianus wit

2020 Schuttersgilde wit

2020 Academy Kidz wit

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in 1499 en uitgegroeid tot ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met vendeliers, kruisboog-, geweerschutters en exectitiepeloton vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy. Hierin worden kinderen in de leeftijd van 5 tot 16 jaar op een hoog niveau opgeleid.

 

St. Sebastianus heeft ruim 160 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!
 
2020 Sebastianus Gendt Youtube
 

 

Flagge Deutschlands Flag of the United Kingdom nederlandse vlag

Antwoorden #DGSF20 familiespel

Sebastianus Gendt familiespel thumb4

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Pianist Bas begeleidt Gendts Bevrijdingsconcert

2017 Vrienden van Sebastianus Live IMG 6037 fotograaf Kim de Vries

Bas Gradussen zal op de piano het Gendts Bevrijdingsconcert op 18 januari nog kleurrijker maken.
Sint Sebastianus organiseert dit unieke concert in samenwerking met de Historische kring Gente, Oorlogsmuseum Niemandsland en de R.K. parochie Maria Magdalena..

“Van jongs af aan is muziek er met de paplepel ingegoten”, vertelt Bas. Op zijn negende leerde hij trompet spelen bij ESKA in Bemmel. Niet veel later ontdekte hij de piano, waar hij tot vandaag de dag nog steeds erg actief mee bezig is. Op vijftienjarige leeftijd startte hij samen met een aantal andere jongeren de toenmalige band ‘Resound’ op, die later verder gingen onder de naam ‘Remove Before Flight’ (RBF).

Bas is getogen in Bemmel en heeft gedurende zijn jeugd veel tijd doorgebracht in Gendt. Vooral op de Gendtse Schuttersfeesten en het Kersenfeest was hij dan aanwezig. Ook heeft hij het Kersenfeest in 2017, met het thema Vrienden van Sebastianus Live, muzikaal aangevuld als pianist. De muzikale kwaliteit van Bas zal daarom ook een rijke aanvulling zijn voor het Gendts Bevrijdingsconcert, een concert dat in het teken staat van oorlog en vrijheid, gehouden tijdens het weekend van het Gendts Bevrijdingsfestival.

Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar bij The Read Shop Viergever en Bloemsierkunst de Gent