Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

2020 ShowMarching wit

2020 Jong Sebastianus wit

2020 Schuttersgilde wit

2020 Academy Kidz wit

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in het jaar 1499 als ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met kruisboog-, geweerschutters en vendeliers de vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy. Hierin worden kinderen in de leeftijd van 5 tot 16 jaar op een hoog niveau opgeleid.

 

St. Sebastianus heeft ruim 160 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!
 
2020 Sebastianus Gendt Youtube
 

 

Flagge Deutschlands Flag of the United Kingdom nederlandse vlag

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Jong Sebastianus verwelkomt Sint in Gendt

2019 Sebastianus Gendt Intocht Sinterklaas 2370

Sinterklaas op zijn paard en de pieten werden zondag 17 november muzikaal begeleid door Jong Sint Sebastianus. Vanaf camping Waalstrand brachten zij een enorm publiek richting het centrum van Gendt.

Jong Sebastianus stond al om 12.45 uur klaar voor de ontvangst van de Sint. Het publiek werd vermaakt door de jonge leden met de bekende Sinterklaas liederen en wisten samen met de pieten een mooie dans neer te zetten op de ‘Pietenpas’. De jeugdvendeliers zwaaiden het vaandel op de vaandelwals en kleurden dit prachtige kinderfeest nog meer aan. Na toespraken van de burgemeester, kinderburgemeester en Sinterklaas met de ‘Orde van de Kindervriend’ stapte Sinterklaas op zijn paard en begeleide Jong Sebastianus, via de dijk, naar het centrum van Gendt.
Aangekomen in het centrum werden zij eerst nog ontvangen door de Gendtse Winkeliersvereniging bij de drogist DA Carla en Bloemsierkunst de Gent. Hier stapte de Sint weer van zijn paard, feesten de kinderen nog even en bracht Jong Sint Sebastianus daarna iedereen naar hun clubhuis Providentia.
De show van de Sint ging hier verder en alle jeugdleden genoten van een welverdiende warme chocomel.