Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

2020 ShowMarching wit

2020 Jong Sebastianus wit

2020 Schuttersgilde wit

2020 Academy Kidz wit

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in 1499 en uitgegroeid tot ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met vendeliers, kruisboog-, geweerschutters en exectitiepeloton vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy

 

St. Sebastianus heeft ruim 140 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!
 
2020 Sebastianus Gendt Youtube
 

 

Flagge Deutschlands Flag of the United Kingdom nederlandse vlag

Agenda

Jong Sebastianus klaar voor Nationaal Indoor Jeugdfestival

2019 Jong Sebastianus Gendt DSC 1605

Zaterdag 5 oktober vindt in de Topsporthal van der Knaap in Ede het Nationaal Indoor Jeugdfestival (NIJF) plaats. Jong Sebastianus neemt deel aan het onderdeel mars.


Goede Voorbereiding
In de aanloop naar het NIJF is er gewerkt aan een goede voorbereiding. Extra repetities, exercitie, teambuilding, evaluatie na optredens en een tussen jurering zijn allemaal momenten die ervoor gezorgd hebben dat Jong Sebastianus helemaal klaar is voor het NIJF.


Lekker in het vel
Dat Jong Sebastianus lekker in het vel zit is wel duidelijk. De groep jongens en meiden straalt tijdens optredens. De afgelopen jaren is er ook veel werk verzet door de Sebastianus Academy, het opleidingsinstituut van Sebastianus Gendt. Dit resulteert in goed opgeleide en voorbereide muzikanten, dus het is hoog tijd om eens te meten op het NIJF hoe Jong Sebastianus ervoor staat. De jury commentaren kunnen natuurlijk ook goed gebruikt worden om verder aan de weg te timmeren. Een gerenommeerde jury bestaande uit Rob Balfoort, Edwin Beens, Harry van Bruggen, Ruud Böhmer en Kees Vossenberg beoordeelt de marsen en shows van de deelnemende jeugdkorpsen.


Naast Jong Sebastianus nemen Jeugdband Adest Musica, Jeugdband Takostu Stiens, Jong Juliana Amersfoort Jong Irene en Jong Oranje IJsselmuiden deel aan de mars- en showwedstrijden.
Momenteel werken Jong Sebastianus en het instructieteam aan een nieuwe show. Wellicht is deze bij een volgende NIJF te zien en horen.