Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

2020 ShowMarching wit

2020 Jong Sebastianus wit

2020 Schuttersgilde wit

2020 Academy Kidz wit

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in 1499 en uitgegroeid tot ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met vendeliers, kruisboog-, geweerschutters en exectitiepeloton vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy

 

St. Sebastianus heeft ruim 140 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!
 
2020 Sebastianus Gendt Youtube
 

 

Flagge Deutschlands Flag of the United Kingdom nederlandse vlag

Agenda

Kruisboogschutters St. Sebastianus een ware kampioen!

2019 sebastianus kruisboog gelders kampioen
 
Dat de Gendtse Kruisboogschutters al jaren de top in het Gelderse schieten bepalen is een gegeven. Dat bleek begin april maar weer eens.
 
Nadat de kampioenstitel van Kring Rijk van Nijmegen-de Betuwe in februari al ongeslagen behaald werd, wonnen ze de Frans Eikholt bokaal op 4 april in Groesbeek. Met een ruime zege werd Jemmy Tell uit Loo voorbijgestreefd en was de algehele Gelderse titel en daarmee de bokaal, voor het kruisboogteam een feit!
 
Enkele dagen later, op zondag 7 april, waren de finalewedstrijden van het individuele kruisboogschieten bij de Gelderse Kruisboogbond (GKB). Deze werden, net als ieder jaar, in Bemmel bij schietvereniging Op de Korrel gehouden.
Ook hier hadden diverse schutters uit Gendt zich voor geplaatst. Nadat de eerste ronde van 20 schoten voorbij was, bleek dat alle Gentenaren zich geplaatst hadden voor de finaleserie van 10 schoten.
 
Na een spannende serie werd Han Verheijen, voor de 2e keer op rij, en voor de 3e keer in successie, Gelders kampioen in de ere-klasse. Dit is de hoogste klasse in het GKB schieten.
Bryan Derks leverde ook een prestatie van formaat. Voor het eerst deelnemend in de A-klasse werd hij kampioen. Van dit nog jonge talent gaan we de komende jaren nog veel horen!
 
Ook de overige schutters vielen in de prijzen. Jacqueline Spoeltman won de titel in de instapklasse waar Anja van de Sant knap 3e werd. Aron de Jong werd 2e in de B-klasse en Truus Derks behaalde eveneens de 2e plaats in de C-klasse.