Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

Kop2 banner S&M

Kop1 banner Jong

Kop3 banner Gilde

Kop4 banner Kidz

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in het jaar 1499 als ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met kruisboog-, geweerschutters en vendeliers de vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy. Hierin worden kinderen in de leeftijd van 5 tot 16 jaar op een hoog niveau opgeleid.

 

St. Sebastianus heeft ruim 160 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!

 

Flagge Deutschlands Flag of the United Kingdom nederlandse vlag

Agenda

St. Sebastianus verzorgt muzikale omlijsting Paasvuur Gendt 2019

 Paasvuur
 
De show- en marchingband én het Schuttersgilde van St. Sebastianus mogen ook dit jaar weer de muzikale omlijsting verzorgen tijdens het jaarlijkse paasvuur in Gendt.paasvuur gendt logo Nadat er een vereniging door omstandigheden moest afhaken heeft de organisatie succesvol een beroep op de vereniging gedaan.
 
Op eerste Paasdag, zondag 21 april, zal er eerst een muzikale hulde gegeven worden aan de ‘vlam van Gendt’ die door RDM, de organiserende vereniging, op het Julianaplein bekend gemaakt zal worden. Dit gebeurt rond de klok van 19.00 uur. Daarna vertrekt het gezelschap naar het terrein aan de Waaldijk waar later op de avond ‘de vlam’ ontstoken zal worden.
  
St. Sebastianus vindt het, als echte Gendtse vereniging, van groot belang dat tradities binnen het dorp in ere gehouden worden. Daarom verleent het graag medewerking aan festiviteiten zoals het paasvuur, Palmpasen ( verzorgd door het jeugdkorps ) en Koningsdag. Bovendien is het ook een mooi moment om de resultaten van de repetities, trainingsweekenden en exercitielessen de afgelopen wintermaanden te tonen aan het publiek in Gendt, in Lingewaard maar ook in Nederland en diverse Europese landen!
Hierover zal de komende periode meer bekend gemaakt worden.
 
Wilt u de komende weken genieten van onze muziek en show? Dan zien wij u als publiek bij de evenementen in ons dorp!