Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

2020 ShowMarching wit

2020 Jong Sebastianus wit

2020 Schuttersgilde wit

2020 Academy Kidz wit

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in 1499 en uitgegroeid tot ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met vendeliers, kruisboog-, geweerschutters en exectitiepeloton vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy

 

St. Sebastianus heeft ruim 140 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!
 
2020 Sebastianus Gendt Youtube
 

 

Flagge Deutschlands Flag of the United Kingdom nederlandse vlag

Agenda

Eerste Wintergala St. Sebastianus een succes!

2018 Sebastianus Gendt Wintergala IMG 7838

Zaterdag 15 december werden bezoekers van het allereerste Wintergala, via een rode loper met fakkels en vuurkorven, van buiten naar binnen begeleid naar een prachtig versierde zaal in Providentia te Gendt. Met een diversiteit aan muziek werden zij warm ontvangen door hun gastheer Sint Sebastianus.

Vanaf 20.00 uur kwamen de eerste bezoekers binnen en zochten een goede plek uit in de zaal om het hele muziekspektakel goed te kunnen volgen. Jong Sint Sebastianus en de Show- en Marchingband stelden zichzelf, netjes in gala outfit, op en om 20.30 uur knalde zij de eerste muzieknoten eruit. Na een welkomstwoord van spreker Rick Basten ging de show los en volgde de muziek zich in een rap tempo achter elkaar op. Vrienden van Sebastianus vulde de avond geweldig aan. Hugo Peeters, Jaron de Jong, Sem van der Hijden, Milou Basten en Kevin Basten willen wij als Sint Sebastianus dan ook enorm danken voor hun bijdrage aan deze avond.

De koude voeten van de bezoekers werden uiteindelijk ook warm gedanst. De dansvloer vulde zich al snel met dansende mensen en een aantal jeugdleden van Jong Sint Sebastianus dansten in een mooie latin stijl op de “Conga” van Gloria Estefan.

Na het laatste rondje pakte DJ Jaron de Jong de muziek op en vulde de avond tot 0.30 uur voor de after-party. Mensen bleven nog lekker onder elkaar in Gendt en waren nog aan het nagenieten van dit eerste Wintergala van Sint Sebastianus en vrienden.

John Janssen, van Janssen Sound en Light, draagde zeker bij aan deze mooie avond. Met zijn team verzorgde hij het licht en geluid dat de avond een kleurrijke invulling gaf.

Wegens het succes zal in december 2019 de volgende editie van het Wintergala plaatsvinden, dus zorg dat u er dan bij bent.