Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

2020 ShowMarching wit

2020 Jong Sebastianus wit

2020 Schuttersgilde wit

2020 Academy Kidz wit

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in 1499 en uitgegroeid tot ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met vendeliers, kruisboog-, geweerschutters en exectitiepeloton vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy

 

St. Sebastianus heeft ruim 140 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!
 
2020 Sebastianus Gendt Youtube
 

 

Flagge Deutschlands Flag of the United Kingdom nederlandse vlag

Agenda

Veluwe Taptoe Barneveld 2018


Voor een aantal leden blijft dit optreden er een met herinneringen aan vroegere tijden. In het verleden heeft de Show and Marchingband menig muziekconcours in deze hal gelopen en in 2015 ook mogen deelnemen aan deze mooie taptoe. Na het warm blazen van de instrumenten kon er even gekeken worden bij de show van een van de collegae showkorpsen. Als derde op de avond mocht de Show en Marchingband van St. Sebastianus. Met de Partymix show werd er weer een mooi feestje gemaakt op het taptoeveld. Vanaf net nummer Let it go van Frozen bleven de handen op elkaar en kreeg de Show en Marchingband zelfs nog een groot applaus terwijl ze achter de doeken al van het veld waren getreden. Het publiek was enthousiast en de Show and Marchingband kan dan ook terugkijken op een goede prestatie. In de finale kregen alle korpsen nog een keer de kans om zich te laten zien aan het publiek en om een laatste applaus in ontvangst te nemen.

Na het gebruikelijke koraal, taptoesignaal en het Wilhelmus speelden alle korpsen ook nog gezamenlijk de Synergia mars, waarna ieder korps afscheid nam van het publiek van deze avond. Show and Marchingband St. Sebastianus Gendt kan terugkijken op een mooie avond, waarbij zij zich weer voor een leuk publiek heeft mogen presenteren.