Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

2020 ShowMarching wit

2020 Jong Sebastianus wit

2020 Schuttersgilde wit

2020 Academy Kidz wit

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in 1499 en uitgegroeid tot ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met vendeliers, kruisboog-, geweerschutters en exectitiepeloton vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy

 

St. Sebastianus heeft ruim 140 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!
 
2020 Sebastianus Gendt Youtube
 

 

Flagge Deutschlands Flag of the United Kingdom nederlandse vlag

Agenda

Tambour-maîtrestok is nieuwe mace

2018 Sebastianus gendt nieuwe mace 3880

Tijdens Koningsdag dit jaar overhandigde de voorzitter van de Historische Kring, Willem Rasing, een nieuwe mace (tambour-maîtrestok) aan tambour-maître Rick Basten. De mace laat de eeuwenoude verbondenheid van St. Sebastianus en Gendt zien.


“Mace is vanaf nu de nieuwe benaming voor een tambour-maîtrestok, net als een dirigentenstok een baton heet”, vertelt Willem Rasing aan de Gendtse gemeenschap tijdens de aubade op Koningsdag. De nieuwe mace van Sint Sebastianus is uniek en helemaal op maat gemaakt door PR Maces in Wessem. De maker van de mace, Paul Roberts, is zelf ook tambour-maître van een schutterij in Limburg. Hij heeft al vele maces gemaakt voor onder andere defensie, maar ook andere showkorpsen en schutterijen. “Ik had zelf een ontwerp gemaakt en deze bij Paul aan de koffietafel besproken.

2018 Sebastianus gendt nieuwe mace 0382

Het kruis boven op de bol vond Paul een leuke uitdaging en was nieuw, net als de gans boven op de bol” zegt Rick. Naast de gans en het kruis dat over de bol heen ligt zijn er op de kelk ook nog allerlei verwijzingen te zien aan Gendt en Sint Sebastianus. Zo is het oude gemeentewapen van Gendt te zien op de kelk en de patroonheilige Sint Sebastianus met daaronder een ribbon met het oprichtingsjaar 1499. De ring om de bol heen heeft duidelijk de letters van Sint Sebastianus Gendt erop staan, daarmee de verbinding van Gendt en Sint Sebastianus als een soort huwelijk wordt verbonden. “Ik ben trots op de nieuwe mace en vind het gaaf dat Paul Roberts het ontwerp tot werkelijkheid heeft kunnen maken” vertelt Rick.