Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

Kop2 banner S&M

Kop1 banner Jong

Kop3 banner Gilde

Kop4 banner Kidz

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in het jaar 1499 als ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met kruisboog-, geweerschutters en vendeliers de vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy. Hierin worden kinderen in de leeftijd van 5 tot 16 jaar op een hoog niveau opgeleid.

 

St. Sebastianus heeft ruim 160 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!

 

Agenda

Jong St. Sebastianus 10 jaar!

 
Een 10-jarig feest moet gevierd worden. Zeker als het gaat om zo’n uniek en jong muziekkorps.
Op zondag 29 april zal er vanaf 12.00 uur een rondgang door het centrum van Gendt zijn, waarbij Jong St. Sebastianus als jarige voorop gaat. De Show- en Marchingband met gilde zal een ander deel van het centrum op massale wijze wakker schudden voor dit 10-jarige feest.
Vanaf 13.00 uur is iedereen van harte welkom op het Julianaplein in Gendt waar de nieuwe shows van Jong St. Sebastianus en de Show- en Marchingband voor het eerst gepresenteerd worden en zullen de vendeliers hun acrobatische kunsten vertonen.
Als nieuwkomer zijn de hele jonge kinderen, met de leeftijd vanaf 5 jaar, van de Academy kidz ook nog aan zet. Dit nieuwe onderdeel is geboren in februari 2018.
Spelenderwijs gaan zij samen met muziek aan de slag. Dit laten ze graag aan u zien op het Julianaplein.
Het feest gaat door bij Providentia en kinderen kunnen daar op een luchtkussen springen, schminken, leren show lopen, marcheren in een groep of muziek maken op allerlei instrumenten.

Een feest van kinderen voor kinderen.
Kom jij ook?