Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

2020 ShowMarching wit

2020 Jong Sebastianus wit

2020 Schuttersgilde wit

2020 Academy Kidz wit

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in 1499 en uitgegroeid tot ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met vendeliers, kruisboog-, geweerschutters en exectitiepeloton vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy

 

St. Sebastianus heeft ruim 140 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!
 
2020 Sebastianus Gendt Youtube
 

 

Flagge Deutschlands Flag of the United Kingdom nederlandse vlag

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27

Xander van Kommer nieuwe slagwerkinstructeur Sebastianus Academy

instructie gaat geven aan de jeugdslagwerkers van Jong Sebastianus. Dit betekent dat Xander vanaf donderdag 8 maart iedere week (een gedeelte) aanwezig zal zijn bij de groepsrepetities van ons jeugdkorps dat al jarenlang onder leiding staat van Sjaak van de Sant en Jacqueline Leenders.
 
Xander van Kommer en de slagwerkgroep van Jong St. Sebastianus hebben zin in een nieuwe uitdaging. Zowel de jeugdslagwerkers als Xander zijn enthousiast en willen graag gaan werken aan een toekomst met leuke en goede optredens. Xander is de zoon van Ed van Kommer, slagwerkinstructeur van de Show- en Marchingband.
Als jongen van 6 jaar begon Xander met trommelen bij Koninklijke Harmonie Doorn. Het jeugdige fanatieke en de passie voor slagwerk was bij hem ook al vroeg bekend, net als bij de slagwerkers van Jong St. Sebastianus. Op 10-jarige leeftijd ging Xander naar het muziekkorps Irene Ede. De Amerikaanse slagwerkstijl leerde hij daar kennen. Deze kennis en ervaring in combinatie met zijn eigen gedrevenheid kregen hem door de selectieronde van Drum & Bugle corps Jubal in Dordrecht. Hier is hij nu nog steeds actief. Zijn wens is om een jaar mee te draaien met een drumcore in Amerika.
 
Met deze volgende stap verwacht het bestuur de Sebastianus Academy naar een hoger niveau te brengen en de kwaliteit van lesgeven ook op langere termijn te waarborgen.