Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

Kop2 banner S&M

Kop1 banner Jong

Kop3 banner Gilde

Kop4 banner Kidz

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in het jaar 1499 als ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met kruisboog-, geweerschutters en vendeliers de vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy. Hierin worden kinderen in de leeftijd van 5 tot 16 jaar op een hoog niveau opgeleid.

 

St. Sebastianus heeft ruim 160 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!

 

1920px Flag of the United Kingdom.svg

Agenda

Slagwerk Clinic

Ed komt meer uit de wereld van traditionele marchingbands en militaire korpsen, terwijl Xander juist uit het Amerikaans georiënteerde drumcore wereld komt.
In deze clinic werd “best of both worlds” uitgelicht en toegepast.
Het grootste raakvlak in beide stijlen is de traditional grip die gehanteerd wordt.
Het doel van het eerste deel van de clinic is dat er voor de slagwerkgroep en jeugdslagwerkgroep om eerst terug te gaan naar de basics van deze stijlen, een verdiepingsslag te maken, nieuwe technieken aan te leren en hoe je goed onderhoud pleegt aan slagwerkinstrumenten uit de marchingwereld.
Als afsluiter was er een uniek slagwerknummer “Intergrade“ geschreven.
De titel verklapt het arrangement al. Het is een geïntegreerd arrangement.
Het arrangement is speciaal op maat gemaakt voor Jong St. Sebastianus en op maat voor de Show en Marchingband. Het arrangement kan apart van elkaar gemusiceerd worden, maar gezamenlijk kan ook en klinkt het tot een bijzonder en indrukwekkend geheel.
Een mooie dag om op terug te kijken. Ontvangst met een kop koffie en koek, een overheerlijke lunch die we gezamenlijk met alle slagwerkers nuttigden en een leuke afsluiting aan het einde van een dag met een uniek gecomponeerd slagwerknummer.