Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Academy Kidz

Spelend Leerzaam

Kop2 banner S&M

Kop1 banner Jong

Kop3 banner Gilde

Kop4 banner Kidz

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in het jaar 1499 als ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met kruisboog-, geweerschutters en vendeliers de vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy. Hierin worden kinderen in de leeftijd van 5 tot 16 jaar op een hoog niveau opgeleid.

 

St. Sebastianus heeft ruim 160 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!

 

Agenda

Exercitie Examen 2017

2017 exercitie examen

Elk najaar mogen de nieuwe jeugdleden van Sebastianus op voor het exercitie examen. Dit is het onderdeel van de Sebastianus Academy waar jeugdleden leren marcheren in korpsformatie, een goede lichaamshouding aan te nemen en verbale commando’s en stoktekens te herkennen.
Alle jeugdleden zijn onder het toeziend oog van veel familieleden, vrienden, bekenden en met een bemoedigend oordeel van de deskundige jury geslaagd!
Ze kregen een officieel certificaat mee naar huis. En het goede nieuws dat ze 19 november allemaal mee de straat op mogen met Jong Sebastianus tijdens de intocht van Sinterklaas!

Fotoalbum