Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Sebastianus Kidz

Spelend Leerzaam

Kop2 banner S&M

Kop1 banner Jong

Kop3 banner Gilde

Kop4 banner Kidz

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in het jaar 1499 als ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met kruisboog-, geweerschutters en vendeliers de vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy. Hierin worden kinderen in de leeftijd van 5 tot 16 jaar op een hoog niveau opgeleid.

 

St. Sebastianus heeft ruim 160 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!

 

Agenda

Bijzonder moment...

Voorafgaand werd eerst Rianne Arntzen in het zonnetje gezet. Helaas is ze genoodzaakt de Sebastianus familie te verlaten, maar we zijn haar erg dankbaar voor alle inzet en goede zorgen die ze heeft gegeven bij de begeleiding.
 
Dan is het tijd voor de jeugdleden die overkomen van Jong Sebastianus naar de Show- en Marchingband. Dit jaar vond het plaats in het karakteristieke Duitse plaatsje Menden tijdens het Kreisschützenfest Bösperde in het Sauerland. Het gaat gepaard met een aantal bijzondere rituelen. Zo worden de beide korpsen tegenover elkaar opgesteld met in het midden de tamboer-maitre stokken. Jong Sebastianus speelt een afscheidsnummer, waarbij de jeugdleden, die overkomen, de schoenen uittrekken en achterlaten in het korps, om vervolgens richting  de tamboer-maitre stokken te lopen.
 
Dan is de Show- en Marchingband aan de beurt om een welkomstnummer te spelen. De jeugdleden die overkomen stappen nu over de tamboer-maitre stokken en worden hartelijk welkom geheten. Het is een roerig moment waarbij er een lach en een traan gelaten wordt. Maar er wordt vooral uitbundig gefeest;
weer een goede stap richting de toekomst. Fotoalbum