Show- en Marchingband

Imposant Muziekkorps 

Jong Sebastianus 

Toonaangevend Jeugdkorps

Schuttersgilde

Traditioneel Militairkorps

 

Sebastianus Kidz

Spelend Leerzaam

Kop2 banner S&M

Kop1 banner Jong

Kop3 banner Gilde

Kop4 banner Kidz

Welkom op de website van St. Sebastianus uit Gendt gelegen in de Betuwe.
Opgericht in het jaar 1499 als ‘traditioneel militair korps’, is de vereniging inmiddels een belangrijk onderdeel geworden binnen de Gendtse gemeenschap. In de loop der jaren is er een traditionele en toonaangevende vereniging ontstaan die bestaat uit meerdere disciplines. “Passie” is binnen de vereniging het toverwoord!
 

De Show & Marchingband, Jong St. Sebastianus met Jeugdgilde, het Schuttersgilde met kruisboog-, geweerschutters en vendeliers de vormen samen St. Sebastianus. De vereniging beschikt over een eigen opleiding, de Sebastianus Academy. Hierin worden kinderen in de leeftijd van 5 tot 16 jaar op een hoog niveau opgeleid.

 

St. Sebastianus heeft ruim 160 leden, verdeeld over de diverse disciplines. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen team van begeleiders tijdens optredens in binnen- en buitenland.
Ook mag St. Sebastianus zich verheugen in een grote groep van honderden ondersteunende leden.
 
Op deze site vindt u alle informatie over de grote en trotse vereniging vol passie!

 

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
5
6
7
8
12
13
14
15
16
19
21
22
23
24
26
27
28
29
30

Programma Kersenfeest

 
Vrijdag 23 juni
12.00 uur  Opening Lunapark
Kleurrijke  en  uitdagende  attracties  voor  jong en  oud  vertegenwoordigen  het  begin  van  een
feestelijk en gezellig lang weekend Kersenfeest in Gendt. Maak gebruik van aantrekkelijke kortingen
tijdens het “happy-hour” tussen 17.00 en 19.00 uur. 
 
20.00 uur  Ontmoet Kersentrio in openluchtkroeg
St.  Sebastianus  nodigt  u  van  harte  uit  in  de grootste  openluchtkroeg  van  Lingewaard.  Op vrijdagavond  23  juni  om 
20.15  uur  wordt  de grootste  openluchtkroeg,  van  Gendt  geopend. Deze  vindt  u  aan  de  Dorpstraat  tussen Providentia  en  Leemhof.  Hiermee  wordt  de aftrap  gegeven  van  het  Kersenfeest  2017  met het thema 'Vrienden van Sebastianus Live'.
Kom gerust eerder om jezelf onder te dompelen in de knusse sfeer van de openluchtkroeg. Tussen alles wat je in de kroeg mag verwachten, zoals een drankje,  darts,  muziek  en  gezellige  meezingers, presenteren wij u het Kersentrio en de ontvanger van  de  Zilveren  Kers.  Vriendschappen  en  verrassende  ontmoetingen  vinden  vooral  plaats  in de kroeg. Na  een  spectaculaire  en  muzikale  opening, zal 
op  bijzondere  wijze  de  onthulling  van  de nieuwe Kersenkoningin en haar Hofdames gaan plaatsvinden.  De  voorzitter  van  het  STIG  zal enkele woorden richten tot het gepresenteerde Kersentrio  waarna  zij  zal  overgaan  tot  het opspelden van de Zilveren Kers bij een persoon of  instelling,  die  zich  op  bijzondere  wijze  verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving.
Tenslotte  zal  de  burgemeester  van  onze  gemeente Lingewaard nog een woordje richten tot deze  gedecoreerden  en  het  Kersenfeest  2017 voor geopend verklaren.
Aansluitend is er een receptie ter gelegenheid van de Kersenkoningin en haar Hofdames en de ontvanger(s) van de Zilveren Kers. In  de  openluchtkroeg  is  iedereen  van  harte welkom om onder het genot van een drankje de nieuwe drager(s) van de Zilveren Kers en de nieuwe Kersenkoningin en haar Hofdames te feliciteren.
20.30 uur  Opening van de feesttent
Dit jaar m.m.v. de gekste rock n roll band uit het noorden ‘Mooi Wark’. Bij hun optredens draait het  vooral  om  improvisatie  en  interactie  met het publiek. Hierdoor is elk optreden anders. Het belooft een spetterende avond te worden samen met DJ Deprado.

Zaterdag 24 juni
10.00 uur   Beach-volleybal
Onder  leiding  van  volleybal-  en  gymvereniging “De  Tweestroom”  zal  traditiegetrouw  weer  een keur  aan  gelegenheidsteams  de  strijd  aangaan op het aangelegde strand naast Providentia.
11.00 uur  Lunapark
Waar menigeen op de vrijdagavond al even  van had  kunnen  proeven,  zal  nu  nog  uitbundiger benut  kunnen  worden.  Ook  de  kleintjes  zullen in  het  bijzijn  van  hun  ouders  volledig  aan  hun trekken kunnen komen.
11.00 uur  Start 25e Kersenbridgedrive.
Alle koppels, die zich tijdig hebben ingeschreven voor  de  jubileum  editie  van  de  Kersendrive  kunnen  beginnen  aan  spannende  en  intensive Bridgemiddag.
11.00 uur  Braderie
De  opgestelde  kramen  in  en  om  de  Dorpstraat zullen  menig  bezoekers  doen  smullen  van de  variëteiten  aan  uitgestalde  artikelen  en bezienswaardigheden. De braderie is tot 20.00 uur.
11.00 uur  Getavé Tafeltennis
Ook dit jaar kun je voor “De Leemhof” weer een balletje komen slaan bij tafeltennisvereniging “Getavé”.
13.00 uur   Tentoonstelling Historische kring Gente en Kuntkring Gendt Verbeeld
Twee tentoonstellingen in één gebouw. Cultureel Centrum  “De  Leemhof”  heeft  haar  deuren geopend  voor  iedereen  die  nieuwsgierig  is naar  “vroeger”  en  naar  de  resultaten  van  onze regionale kunstenaars.
13.00 uur  Kindermiddag: “Hoe word ik een ster in één middag”
Alle  kinderen  uit  Gendt  en  omstreken  kunnen beleven hoe het is om een echte ster te zijn. In en rondom Providentia is een middag georganiseerd met  verschillende  activiteiten,  waaronder  het instuderen van een muziekstuk dat de kinderen tijdens de concerten  “Vrienden van Sebastianus Live” zullen laten horen.
15.00 uur  Jeugdtriathlon
Dit jaar is er wederom een jeugdtriathlon op en rondom  Sportpark  Walburgen.  De  jeugd  in  de leeftijdscategorie van 10 tot en met 15 jaar  kan deelnemen aan de triathlon waarbij zij eerst 250 meter  moet  zwemmen,  vervolgens  9  km  gaat fietsen en tenslotte 2 km gaat hardlopen.
15.00 uur  Pubquiz
Ook dit jaar is er weer een Pubquiz met vragen geheel  gericht  op  Gendt,  Kersenfeesten  en  St.  Sebastianus. De titel van de pubquiz is dan ook ‘Op zien Gendts’. De pubquiz wordt gehouden bij Café de Klok.
19.00 uur  Communieviering
In de H. Martinuskerk aan de Nijmeegsestraat is een woord en communieviering die in het teken zal staan van het Kersenfeest met medewerking van zanggroep Voices. Mevrouw Corrie Driessen zal ons voorgaan in deze viering.

19.30 uur  Voorprogramma “Vrienden van Sebastianus Live”
In afwachting van de spectaculaire opening van het  concert  “Vrienden  van  Sebastianus  Live” loopt  de  zaal  vol  en  wordt  u  langzaam  in  de stemming gebracht.
20.00 uur  Concert “Vrienden van Sebastianus Live" (#VVSL17)
St.  Sebastianus  zal  samen  met  zijn  Gendtse vrienden  voor  u  een  onvergetelijke  muzikale show  vol  verrassingen  vertonen.  Kom  naar Providentia voor een gezellig avondje meezingen en dansen op bekende klanken. In  verband  met  een  beperkte  hoeveelheid bezoekers  zijn  hiervoor  toegangskaarten noodzakelijk.
20.30 uur  Opening van de feesttent
Opnieuw gelegenheid om samen met het orkest “Anderkovver” in alle gezelligheid het Kersenfeest te vieren tot in de kleine uurtjes.
 
Zondag 25 juni
10.00 uur  Presentatie nieuwe uniformen
Op het voorplein van verzorgingshuis St. Jozef / Hof van Breunissen zal tijdens een miniconcert Schutttersgilde St. Sebastianus afscheid nemen van het huidige uniform en zijn nieuwe uniformen presenteren.
10.00 uur  Beach-volleybal
Opnieuw zullen de stranden naast Providentia bevolkt worden met diverse volleybalteams die op sportieve wijze de strijd met elkaar aan zullen gaan. Langs de zijlijn is alle ruimte om de teams aan te moedigen.
11.00 uur   Opening Lunapark
Een laatste mogelijkheid om tijdens het Kersenfeest van 2017 nog even tussen de kermisattracties door te slenteren, uw kinderen nog met een rondje draaimolen te verrassen, of om zelf nog maar eens een keer van die intrigerende attractie gebruik te maken.
11.00 uur  Braderie
Een Dorpstraat vol met kramen met allerhande artikelen en bezienswaardigheden trekt de aandacht, maar ook de bijzondere attracties op de braderie zijn zeker de moeite waard om met een bezoek te vereren. Zo zullen de Gendtse Trekker en Motor Hobbyisten veel aan historisch en technisch materiaal te bieden hebben en is er ook weer een “Gendts-straatje” ingericht. De braderie is tot 20.00 uur.
11.00 uur   Getavé Tafeltennis
Net als op zaterdag kun je ook op zondag nog een balletje slaan bij tafeltennisvereniging “Getavé”.
12.00 uur  Tentoonstelling Historische kring Gente en Kuntkring Gendt Verbeeld
Voor degenen die op zaterdag niet in de gelegenheid waren of er nog niet aan toe waren gekomen zullen de deuren van het cultureel centrum “De Leemhof” opnieuw worden geopend voor de opgestelde tentoonstellingen.  Prachtig foto- en filmmatriaal van de Historische Kring Gente en de kunstzinnige werken van de Kunstkring maken een bezoek zeker waard.
13.00 uur  Start triathlon
Mede door de jaarlijkse triathlon is ook de zondag weer een bijzonder sportieve dag. Een reden om ook hier eens te gaan kijken kan zijn, dat u nieuwsgierig bent wie er mee doen, of hoe uw favoriet het eraf zal brengen en natuurlijk, wie zich uiteindelijk winnaar mag gaan noemen.
17.00 uur   Voorprogramma “Vrienden van Sebastianus Live”
Opnieuw zal Providentia vol lopen voor het muzikale hoogtepunt van dit Kersenfeestweekend “Vrienden van Sebastianus Live”.
17.30 uur  Concert  “Vrienden van Sebastianus Live"
Voor de tweede maal zal St. Sebastianus samen met zijn Gendtse vrienden u een onvergetelijke muzikale show vol verrassingen vertonen. Kom naar Providentia en zing en dans gezellig mee. In verband met een beperkte hoeveelheid bezoekers zijn hiervoor toegangskaarten noodzakelijk.
20.30 uur   Opening van de feesttent
Alweer voor de laatste maal in deze Kersenfeestdagen gaan de deuren van de feesttent open. Nog één keer kunt u samen met “Fragment” het Kersenfeestweekend gezellig afsluiten.