Lord Mayor's Show London (UK)

Optreden
Sebastianus_Gendt_London
  8 november 2024 - 10 november 2024

  Londen (UK)  |  City of Westminster, Verenigd Koninkrijk

The Lord Mayor's Show is een oude manifestatie van de ontembare geest van Londen en een moderne viering van haar kracht en diversiteit.

De show dateert uit het begin van de 13e eeuw, toen een wanhopige koning John de City of London toestond zijn eigen burgemeester te benoemen. De koning stond erop dat elke nieuw gekozen burgemeester naar Westminster zou komen en trouw zou zweren aan de kroon, en de burgemeester van Londen maakt die reis al meer dan 800 jaar. Om hem (en haar) groeide de luidruchtige, kleurrijke, vrolijke processie op die door de eeuwen heen bekend werd als de Lord Mayor's Show.

DE BURGEMEESTER

De 694e Lord Mayor van Londen is wethouder Nicholas Lyons van de Tower Ward. Zijn opvolger wordt in het najaar van 2023 gekozen.

STOET

Het processiebevel wordt eind september gepubliceerd, kort na de verkiezing van de nieuwe burgemeester.

WEGEN AFGESLOTEN

Details variëren enigszins van jaar tot jaar, maar in wezen is het hele stadsgebied het grootste deel van de dag van de show gesloten, waardoor er helemaal geen verkeer is. Bussen worden omgeleid terwijl de Show is ingeschakeld en parkeerplaatsen worden opgeschort vanaf de vrijdagmiddag. De wegen gaan zo snel mogelijk weer open; waarschijnlijk rond 16.00 uur.

 

Adres
Londen, Groot-Londen, Engeland
City of Westminster, Verenigd Koninkrijk

 

Kaart


 

Alle datums


  • Van 8 november 2024 tot 10 november 2024

Powered by iCagenda